Ons on-line platform voor cooperatief samenwerken: Basecamp


Tools om samen te werken/Basecamp

Inleiding

Als netwerk- en kennisorganisatie hechten we aan goede communicatie. We vinden e-mail een inefficient tool en maken daarom gebruik van het on-line communicatieplatform Basecamp. Download hier gratis de Basecamp 2 app op je telefoon.

Op het platform Basecamp werken we virtueel samen aan projecten. Zo voorkomen we een stortvloed aan mails en cc’s, kunnen we informatie en kennis snel delen en hebben we direct overzicht over de voortgang van de werkzaamheden

Afspraken:

We spreken het volgende met elkaar af:

  • We mailen niet naar elkaar. We maken uitsluitend gebruik van ons on-line platform Basecamp.
  • Indien je mailt naar een externe partijen, plaats je een kopie van de mail in Basecamp (dit geldt voor medewerkers, die een contract hebben met de GCWK)
  • Als je een bericht ontvangt via Basecamp reageren we zo mogelijk binnen 24 uur met een reactie. In ieder geval binnen 24 uur een leesbevestiging.
  • Van alle berichten ontvang je notificaties vanuit Basecamp. Het is niet verstandig deze uit te zetten. Onder de uitleg van Basecamp zie je hoe je de settings moeten zijn.

Belangrijk om te weten:

Hierbij een korte handleiding van Basecamp: 201702118 Manual Basecamp (2) Elk project in Basecamp heeft één of meerdere ’to-do lists’. Als je vragen hebt aan een collega doe je dat via een ’to-do’. De ’to-do’ wijs je toe aan een een collega met een ‘due date’.

Als je een comment plaatst op Basecamp kun je opgeven wie jouw  ‘comment’ moet ontvangen. Je kunt kiezen uit de mensen die toegewezen zijn aan het project.
Voor een uitgebreide handleiding raadpleeg je:

Aanmeldproces:

  • Als we samen aan een project werken, ontvang je een uitnodiging voor het gebruik van Basecamp. Deze uitnodiging sturen we naar het e-mailadres dat je aan ons hebt doorgegeven.
  • In het inlogscherm kun je vervolgens je password opgeven en direct inloggen op de projecten, die voor jou relevant zijn.